Een tactiele factory film voor 2TEC2

Fotografie

Video production

Audio productie

2TEC2, opgericht in 2005, begon als een innovatieve speler in de vloerbekledingsindustrie, waar het de designvisie van Limited Edition combineerde met de technische expertise van Le Tissage. Vandaag de dag is 2TEC2 een wereldwijde leverancier van hoogwaardige, geweven vloeren, die zich richt op design, kwaliteit en duurzaamheid door constante innovatie en toewijding. In het kader van hun rebranding wilde 2TEC2 hun productieproces, vakmanschap en duurzame initiatieven op een bijzondere manier in beeld brengen.
2TEC2 benaderde ons met de vraag om een fabrieksfilm te creëren die hun innovatieve aanpak en het vakmanschap achter hun producten zou belichten. Deze film moest hen onderscheiden van de rest van de industrie en tegelijkertijd aansluiten bij hun nieuwe merkidentiteit. De productie vond echter plaats in een omgeving met minimale controle over de belichting en beperkte ruimte voor beweging, wat een aanzienlijke uitdaging vormde.
Om deze uitdaging het hoofd te bieden, hebben we nauw samengewerkt met het marketingteam van 2TEC2 om diep in hun merkverhaal, productieproces en producten te duiken. Deze sessies onthulden de kern van hun merkidentiteit en legden de nadruk op het symbolische belang van de draad—de spil in zowel hun product als hun verhaal. In plaats van de traditionele fabrieksfilm met brede panoramische shots, kozen we voor een meer verfijnde en unieke benadering. We legden de nadruk op gedetailleerde close-ups en vermeden het gebruik van wide angles, waardoor de tactiliteit en textuur van het product beter tot hun recht kwamen. We stelden een chiaroscuro belichting voor, een techniek die bekend staat om zijn dramatische contrasten tussen licht en schaduw. Deze belichting gaf de film een diepte die niet alleen de structuur van de vloeren benadrukte, maar ook een realistischere weergave bood van hoe het product reageert op verschillende lichtomstandigheden. Dit was een bewuste keuze om het product af te zetten tegen de vaak platte en textuurloze 3D-beelden die de interieurmarkt domineren. Daarnaast verweefden we geluidsopnames van de productiemachines met de stem van de verteller, wat de kijker nog dieper in het productieproces trok. Deze geluidslagen, gecombineerd met een op maat gemaakte soundtrack, gaven de film een authentieke en meeslepende sfeer. De verhaallijn van de film volgt de reis van de draad vanaf het moment dat deze van de bobijn wordt gerold, door het weefproces, tot het punt waarop het eindproduct zijn nut heeft bewezen en gereed is voor recyclage. Net zoals het product zelf, sluit de film de cirkel—full circle.
Met deze fabrieksfilm hebben we een nieuwe standaard gezet voor hoe een productieproces visueel kan worden gepresenteerd. Door de focus te leggen op tastbaarheid, textuur en de symboliek van de draad, hebben we niet alleen het vakmanschap van 2TEC2 in de schijnwerpers gezet, maar ook een visuele basis gelegd voor hun toekomstige communicatie. Deze film maakt de kijker deel van het verhaal, alsof hij zelf de draad is die door de weefgetouwen loopt, en belicht zo de unieke aanpak die 2TEC2 onderscheidt in de markt.
Meer cases
Swipe voor meer cases